>

Projecten > Binnenwegplein Rotterdam


Binnenwegplein Rotterdam


Opdrachtgever: Gemeente Rotterdam, gemeentewerken
Ontwerp: Gemeente Rotterdam
Oplevering: 2010
Technische ontwikkeling en realisatie:
Rots Maatwerk
Leverantie materialen en technieken: Rots Maatwerk
Onderhoud: Rots Maatwerk realisatie bv

Een dynamische nevelfontein met LED-verlichting. Die realiseerden wij in 2010 in Rotterdam als onderdeel van de herinrichting van het Binnenwegplein. De fontein bevindt zich onder George Rickey’s markante rvs kunstwerk ‘Two Turning Vertical Rectangles’ en geeft het plein zowel overdag als ’s avonds een bijzondere uitstraling. Omdat de fontein geen zichtbare grote onderdelen heeft, valt hij nauwelijks op als hij uitstaat. Hierdoor ziet het Binnenwegplein er ook in de winter prachtig uit.

Behandeld water
De fontein heeft 35 vernevelpunten en wordt dynamisch aangelicht door 72 gekleurde LED-spots,. Een grote high-pressurepomp perst water met hoge druk door de kleine spuitmondjes en zorgt zo voor de kenmerkende nevel. We maken deze nevel met behandeld water, dat wordt gezuiverd via een waterbeheersinstallatie in een ondergrondse put. Zo komen kinderen die in de fonteinen spelen, niet in aanraking met gevaarlijke vervuiling. Om alle onderdelen te kunnen voeden, hebben we een groot netwerk van mantelbuizen aangelegd met hierin zo’n 5000 meter aan kabels. De roestvrijstalen spuitkoppen en LED-verlichting zijn uiteindelijk in de natuurstenen bestrating verlijmd.

Op afstand bestuurbaar
Het hele systeem wordt aangestuurd via één programma. Dit is mogelijk door integratie van meerdere aansturingstechnieken. Via een draadloze internetverbinding kunnen wij inloggen in het computersysteem en dit vervolgens uitlezen, bijsturen en programmeren. Indien gewenst passen wij het programma aan voor een speciale gelegenheid, activiteit of feest. Daarnaast kunnen we met camera's zowel in de technische ruimte kijken als op het maaiveld, om ook op afstand de juiste werking van alle onderdelen te kunnen beoordelen.

Proefopstelling
Dit project is turn-key aangenomen: wij waren bij alle stappen vanaf de ontwerpfase betrokken. Gesprekken tussen gemeente Rotterdam en onze specialisten resulteerden in een proefopstelling. Met dit als basis kon de projectgroep aan de slag. Wij zorgden voor alle benodigde materialen en technieken en we hebben de aanleg van het project verzorgd. Ook het onderhoud voor dit project ligt bij ons. Omdat wij het project door en door kennen, kunnen wij gericht onderhouden. Zo blijven de fonteinen en LED-verlichting in optimale conditie.

Meer weten over dit project en onze mogelijkheden voor u? Bel ons: 0575-566 565.

Over ons

Rots maatwerk realiseert turn-key uw maatwerkproject voor de openbare ruimte. U ontwerpt. Wij adviseren, engineren, realiseren en onderhouden uw project. Naast materialen leveren wij ook de techniek voor fonteinen, LED verlichting en interactieve aansturing. U heeft slechts één aanspreekpunt voor uw gehele project.

Menu

Nieuwsbrief

Contact

home Zutphensestraat 72,
6971 ER Brummen

phone 0575 - 56 65 65

info@rots-maatwerk.nl